sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Stop abuzurilor !

Din pacate Jandarmeria romana nu a reactionat tot timpul ca la carte iar in timpul protestelor din Bucuresti in luna Ianuarie 2012 au avut loc si abuzuri : oameni arestati fara motiv , batuti fara motiv , agresiuni verbale , imbranceli , scene oribile cu actiunile jandarmilor impotriva unor batrani , femei sau chiar si a unei persoane cu dizabilitati aflata intr-un carucior cu rotile .Nu e posibil ca Romania zilei de astazi jandarmul platit din bani publici sa loveasca cu salbaticie oameni cazuti la pamant .
 Nu e posibil ca dupa ce ai bagat un grup de tineri in duba sa-i mai bati si acolo incalcand astfel toate drepturile elementare ale unui individ. Sunt incalcari grave si abuzuri din partea celor platiti din bani publici chiar de cei care erau batuti . Nu suntem un stat politienesc , nu suntem o dictatura militara , suntem o tara democrata si dorim democratie si libertate de exprimare nu politica pumnului in gura . Noi credeam ca am lasat acest tip de politica in urma in anul 1989.
 Jandarmii au folosit tactici psihologice de intimidare a participantilor la proteste pentru a-i determina sa nu mai vina si in ziua urmatoare sa participe la proteste. Dar oamenii tot au venit , aceiasi oameni , zi dupa zi , lasand deoparte toate problemele lor personale si au strigat impotriva dictaturii , a opresiunii , a demagogiei , a materialismului si a intregii clase politice manjita , murdarita mai rau decat ar fi dormit in fecale si dejectii ....
 Jandarmeria nu trebuie sa reprezinte "cainii de paza" ai puterii , in acest caz al presedintelui. Jandarmii trebuie sa apere linistea si ordinea publica a tuturor cetatenilor caci de la ei isi primesc lefurile nu de la Basescu . Oare "traiesc bine " cei din Jandarmeria romana ? Oare nu sunt si ei la fel de nemultumiti de aceasta guvernare , de aceasta clica de lipitori , de sugative ale sangelui romanilor ? Ce-i mana pe acesti jandarmi la abuzuri , la violenta impotriva semenilor ?
Un episod amuzant este cel al lui Conan jandarmul urlator . Clipul cu urletul groaznic de fiara turbata poate fi gasit foarte usor pe Youtube. Atat prezenta cat si manifestarea acestui jandarm iti provoaca sentimente confuze . Ce fel de oameni avem in Jandarmerie , Politie , Armata ? Cum se fac recrutarile acestor oameni ,prin ce imprejurari ajung acesti oameni in aceste structuri ? AAAAAAAAAAAAAA........ AAAAAAAAAAAAAAAAA
 Daca in timpul acestor proteste la care nu a participat un numar foarte mare de oameni jandarmii au gestionat situatia in acest mod jalnic ce sa credem noi despre niste evenimente mai grave , niste evenimente cu conflicte violente , cu mase mari de oameni . Dupa ce se termina aceste proteste trebuie pedepsiti toti cei care s-au dovedit incompetenti , toti cei care au facut abuzuri , mai ales cei care au ordonat aceste abuzuri . E necesara si o analiza a oamenilor din sistem.
 E regretabil ca s-a ajuns la violente , la oameni raniti atat din randul jandarmilor cat si al protestatarilor. Dar exista mari suspiciuni cu privire la aceste violente care par a fi programate si comandate de cineva cu buna stiinta . Evenimente asemanatoare romanii au tratit si pe vremea lui Iliescu alt conducator incompetent care a tarat Romania pe o directie gresita . De fapt Romania a fost de la inceput pe o directie gresita , inca din anii '90.
 Luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă! Corect ! La duba cu site-ul , la duba cu tot ceea ce reprezinta cultura , cu ziaristii , cu profesori , cu educatia , cu sanatatea cu bunul simt , cu etica , cu morala , cu demnitatea romanilor .... Asta e ruda cu Traian Basescu , o fi vreun nepot sau vreun alt fin ... oricum asa gandeste si Basescu : la duba  cu orice crede el ca nu-i cade bine la "burtica" si se digera greu. Ce atata cultura domle' , mai bine dam bani pe bautura !
 Esti jandarm si-l vezi pe un tanar cazut . Fugi repede spre el si-l ajuti sa se ridice . Dar oricate bastoane dai in el nu vrea nici in ruptul capului sa se ridice in picioare . Cum ma tu zbieri dupa demisia lui Basescu ? "Ia de la Basescu " .... nu biscuiti de caine ci bastoane de jandarm pe spinare , un tip de masaj suedez mai ferm adaptat la conditiile si specificul societatii romanesti . Si cum romanii sunt darnici : ia si de la boc , si de la udrea , si de la anastase ....


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Un produs Blogger.